Almelo

Woningbouwstichting Almelo dreigt kritische bewoners met juridische stappen

Woningbouwstichting Sint Joseph in Almelo dreigt kritische bewoners in de wijk Sluitersveld met juridische stappen als zij blijven actievoeren tegen de peperdure renovatieplannen.
Volgens woordvoerder Janssen van de bewoners heeft de stichting hen een advocaat op het dak gestuurd om te stoppen met acties en negatieve uitlatingen over de woningbouwstichting. Hij spreekt van 'Russische toestanden'. De bewoners weigeren monddood te worden gemaakt, aldus de buurt en gaan daarom door met actievoeren tegen peperdure renovatieplannen van Sint Joseph.

Woningbouwstichting Sint Joseph wil graag in gesprek met kritische buurt

In een reactie laat directeur Kamst weten dat de meeste bewoners tevreden zijn over de renovatieplannen en ook akkoord zijn met de huurverhoging. Volgens de directeur gaat het hier om een handjevol kritische bewoners. Hij wil het liefst zo snel mogelijk in gesprek met deze bewoners om een einde te maken aan het geschil. 
In de plannen van Sint Joseph moeten de bewoners ruim honderd euro meer huur betalen en als er een uitgebreide opknapbeurt volgt, wil Sint Joseph dat de bewoners die kosten contant betalen. De bewoners snappen hier niets van. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.