Zwolle

Wat moet de koning in Zwolle zien op Koningsdag?

Op 27 april is het zover. Koning Willem-Alexander en zijn familie komen op bezoek in Zwolle. Maar wat laat je tijdens deze tweede Koningsdag nieuwe stijl zien?Â
Het officiële programma rond het koninklijk bezoek is nog niet gepubliceerd, toch zijn er genoeg suggesties. Vanzelfsprekend moet de oude binnenstad met de Peperbus, de Zwolse grachten, museum De Fundatie en de Sassenpoort aandacht krijgen. Maar omdat Koningsdag in nieuwe vorm meer inhoud moet hebben, moet daar nog wel wat bij. Cultuur en economische bedrijvigheid bijvoorbeeld. 

Drie Zwollenaren geven hun suggesties

Creatieveling Gooitske Zijlstra, ondernemer en VNO-NCW bestuurder Jacco Vonhof en stadsomroeper Peter Vader hebben wel ideeën voor een interessant en aantrekkelijk programma voor de koninklijke familie. "Het Zwolse Balletjeshuis mag niet worden overgeslagen", zo stelt Vonhof.
Gooitske Zijlstra gaat graag een goed gesprek aan met de koning in een tot ontmoetingsplek verbouwd brugwachtershuisje. De stadsomroeper zou, naast zijn verhaal over de oude binnenstad, graag de Creatieve Coöperatie laten zien. De Creatieve Coöperatie, een bedrijfsgebouw met daarin tientallen bedrijfjes, is een samenspel van ondernemers, starters en studenten om samen tot innovatie te komen.

Maandag wordt programma duidelijk

De ideeën van de drie Zwollenaren zijn aangemeld als suggestie voor het koninklijk bezoek. Of ze daadwerkelijk worden opgenomen in de festiviteiten wordt aanstaande maandag duidelijk. Dan presenteert de gemeente Zwolle het programma voor Koningsdag 2016.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.