Sport

Programma: bekerfinale Het Ravijn en toppers in amateurvoetbal

Programma komende week
Programma komende week
Deze week staan de halve finales van de KNVB-beker op het programma, maar daarbij helaas geen Overijsselse ploegen. Toch is er nog genoeg te beleven deze week. Hieronder een overzicht van de belangrijkste duels.

Betaald voetbal

Voor de beloften van Heracles Almelo, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles begint er komende maandag een nieuwe competitie. Na de najaarsreeks zijn de ploeg opnieuw ingedeeld. Er wordt een volledige competitie gespeeld in poules van vier.

Amateurvoetbal

In de 2e klasse J Noord op zaterdag staan DESZ en SC Rouveen tegenover elkaar. De twee Overijsselse clubs in deze klasse strijden tegen degradatie. In de 3e klasse D strijden Quick'20 en Mariënberg om plek twee. In de 4e klasse D staat de topper tussen SVVN en Rijssen Vooruit op het programma en in de 5e klasse A Noord wordt de Overijsselse derby tussen Blokzijl en SVBS'77 in de onderste regionen gespeeld.
Op zondag strijden Juventa'12 en Victoria'28 om plek twee in de 3e klasse A. In de 3e klasse B verdedigt Colmschate tegen concurrent Columbia de koppositie. In de 5e klasse B staat koploper Losser tegenover nummer twee FC Aramea en in de 5e klasse B Noord is de topper Oranje Zwart - Zandhuizen.

Basketbal

Er komt een drukke periode aan voor Landstede Basketbal. De ploeg speelt donderdag en zaterdag in de Dutch Basketball League en volgende week dinsdag staat alweer de tweede halve finale van de beker op het programma.

Handbal

De handbalsters beginnen aan de nacompetitie. Dalfsen zit in de kampioensgroep. Die is verdeeld over twee poules en de nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finales. Kwiek strijd in de degradatiegroep. De nummer laatste van die groep degradeert naar de 1e divisie, de nummer voorlaatst speelt tegen een ploeg uit de 1e divisie om een plek in de eredivisie van volgend jaar.

Volleybal

De mannen spelen zaterdag de laatste speelronde van de reguliere competitie. Daarna gaan de ploegen verder in de play-offs. Landstede gaat daarbij strijden om de titel. Rivo Rijssen gaat voor lijfsbehoud. De ploeg heeft echter al wel aangegeven volgend jaar niet meer in de eredivisie te spelen. In de kampioensgroep bij de vrouwen staat deze week een dubbel programma op de rol.

Waterpolo

De heren van Het Ravijn staan zondag in de bekerfinale. Polar Bears is in Den Haag de tegenstander van de ploeg uit Nijverdal. Bij de dames gaat de finale tussen UZSC en ZVL.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.