sauna

Sauna Swoll krijgt acht meter hoge brug naast de deur, bomen moeten gluurders tegenhouden

Sauna Swoll bij Wijthmen krijgt een acht meter hoog viaduct naast de deur. De N35 wordt volgend jaar verlegd en verbreed. In de plannen staat ook een hoge brug getekend. Procederen tot aan de Raad van State hielp eigenares Minoes van der Kolk niet: de brug komt er.Â
Van der Kolk vreest dat, met de komst van de hoge brug, de privacy van haar gasten in het geding komt. Daarom wordt er nu veel groen om de 2,5 hectare grote tuin geplant. Hoewel haar gasten vertellen ook na de aanleg van de nieuwe weg terug te komen, wordt Van der Kolk nog steeds niet blij van de plannen. 

Zorgwekkend
"We hebben een prachtige oprijlaan met hele mooie, oude knotwilgen, waardoor je eigenlijk gelijk al het idee hebt van: ik kom nu in een lekkere en rustige omgeving. Ik ga lekker rustig van de sauna genieten. Nou, dat eerste stukje is sowieso helemaal weg straks," aldus Van der Kolk. "Dan heb je de beleving niet meer zoals je die nu hebt. Dat is wel zorgwekkend."
Op ongeveer 200 meter afstand van de sauna komt een viaduct van acht meter hoog. Van der Kolk: "Als je op het viaduct staat, kun je best wel in de tuin kijken."

Stukje privacy
"Mensen lopen hier eigenlijk allemaal bloot te recreëren en als mensen zich bekeken voelen is een stukje privacy, dat je de mensen wil geven, weg. Dat is iets dat toch wel een beetje zorgen baart, omdat het iets is dat je mensen wil garanderen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.