dalfsen

Testrit Arriva-trein op traject Zwolle-Emmen goed verlopen; dienstregeling wordt morgen hervat

ProRail heeft in de afgelopen dagen hard gewerkt om het traject tussen Zwolle en Emmen te repareren
ProRail heeft in de afgelopen dagen hard gewerkt om het traject tussen Zwolle en Emmen te repareren
De laatste test voordat de spoorlijn tussen Zwolle en Emmen weer open kan, is goed verlopen. Vanavond om 18.30 uur reed een elektrische trein over de route en alle ogen waren gericht op de bovenleiding net voorbij het station van Dalfsen, waar afgelopen dinsdag een zwaar ongeluk plaatsvond.
"Om half zeven vanavond hebben wij de laatste test uitgevoerd en dat is allemaal goed verlopen", zegt woordvoerder Franc de Korte van ProRail. "De test is soepel verlopen, we hebben geen problemen ondervonden aan de bovenleiding en we zijn klaar om morgen de dienstregeling weer op te pakken." 
Dat betekent dat er morgenochtend vanaf 7.38 uur weer treinen op het traject rijden. Dan vertrekt de eerste trein van Emmen naar Zwolle. Om 7.50 uur vertrekt de eerste trein uit Zwolle, die gaat dan richting Emmen.

Roesttrein in de middag

Vanmiddag werd er al met een roesttrein over het traject gereden, om het spoor weer glad te maken. Na de geslaagde testrit van vanavond lijkt er niets meer in de weg te staan om de dienstregeling morgenvroeg groen licht te geven. Al adviseert ProRail reizigers wel om de reisplanner voor vertrek te raadplegen.
Terugkijkend op de herstelwerkzaamheden van de afgelopen dagen is De Korte positief: "We hebben de zaak snel afgehandeld. Het weer zat mee en we hebben met zestig mensen met hart en ziel gewerkt om het spoor weer te herstellen."

Ongeluk dinsdag

Dinsdagochtend botste een trein van Arriva bij Dalfsen op een hoogwerker die net aan het oversteken was. De machinist van de trein kwam om het leven en zeven mensen raakten gewond. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.