Loes Adegeest

Schaatstalenten Sanne in 't Hof en Loes Adegeest klaar voor de toekomst

Waar Jorien ter Mors dit weekend in actie kwam op het WK sprint in Seoul, werkt de volgende lichting talenten in Enschede toe naar de seizoensafsluiting bij de junioren. Vanuit het Regionaal Talenten Centrum Oost, dat traint in Enschede, zijn Sanne in 't Hof en Loes Adegeest geselecteerd om af te reizen naar China. Daar worden de komende twee weekenden het WK Allround en de World Cup Finals gereden.
Voor Loes Adegeest een mooie kans om zich te laten zien in een sterk internationaal veld. Dit is haar laatste jaar bij de junioren, dus hoopt ze op medailles in China voor de stap naar de senioren wordt gemaakt: "Het zou mooi zijn als ik de ploegenachtervolging mag rijden, dan gaan we voor goed. En verder richt ik me op afstandsmedailles."
Voor Sanne ligt het allemaal iets anders. Ze schaatst voor het eerst het WK en reed dit jaar nog geen World Cups. Door een sterk optreden op het NK kreeg ze van de bondscoach toch een uitnodiging. "Ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten. Ik zie het wel, maar als ik een medaille kan meepakken zou dat heel leuk zijn." In de video ziet u de laatste wedstrijdtraining van Sanne en Loes, voor ze dinsdag afreizen naar Changchun.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.