nieuws

PvdA niet tevreden met gemeente Zwolle rondom plaatsen zendmast in Aa-landen

Inwoners van de wijk Aa-landen in Zwolle willen wel een zendmast, maar niet in hun wijk
Inwoners van de wijk Aa-landen in Zwolle willen wel een zendmast, maar niet in hun wijk
De gemeente Zwolle heeft niet goed gecommuniceerd met bewoners in de wijk Aa-landen over het verplaatsen van een hoge zendmast. Dat vindt de PvdA.
De gemeente is al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie voor de antennemast die nu nog op een flat van woningstichting SWZ staat. De mast wordt vooral gebruikt door providers van mobiele telefonie. De mast blijft in de wijk Aa-landen, alleen over de exacte locatie is nog altijd geen duidelijkheid.

Hete aardappel

"De manier hoe dit tot stand is gekomen is erg ongelukkig", zegt Jan Slijkhuis van de PvdA. "Het lijkt nu wel op het overgooien van een hete aardappel; buurtbewoners zien dat de locatie steeds gewijzigd wordt en willen dan ook niet dat in hun wijk de mast wordt geplaatst." De gemeente kwam eerst uit aan het Koppelspad, maar probeert nu de mast te slijten aan de Maaslaan.
Tijdens een informatieavond vorige week werden omwonenden ingelicht over de mogelijke plaatsing van de mast aan de Maaslaan. "Dat heeft tot een hoop commotie geleid", vervolgt Slijkhuis. "Ik denk dat mensen wel beseffen dat ze de mast nodig hebben, iedereen heeft een mobiele telefoon. Maar een zendmast in de eigen buurt hebben veel buurtbewoners dan toch liever niet."
De PvdA heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de onduidelijkheid van de locatiebepaling en wat de oplossing van het college is in deze zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.