tankstation

Tankstationshouders waarschuwen elkaar via app voor doorrijders

Tankstationshouders waarschuwen elkaar via de app en Facebook voor doorrijders. Al jarenlang wordt deze branche geteisterd door wanbetalers. Maar een echte oplossing is er nog steeds niet.
"Per jaar loop ik zo'n 3.000 euro mis door mensen die wegrijden zonder te betalen." Rick Schasfoort, eigenaar van drie tankstations in Overijssel, vindt de app een goede zaak. "Wij maken opnames van de kentekens en de persoon. Als het vaak dezelfde mensen zijn, zet ik ze op facebook." Schasfoort heeft een deurwaarder die voor hem het geld gaat halen. 

Samenwerking met politie

Sinds een paar jaar is de samenwerking met de politie verbeterd. "De politie treedt sneller in actie wanneer wij bellen", vertelt Antoine Meijer van de belangenvereniging van tankhouders BETA. "De criminelen worden door ons goed in beeld gebracht. De politie lost mede hierdoor ook andere zaken sneller op."
Het idee om klanten vooraf te laten betalen, wordt door beide heren van tafel geveegd. "Wij willen graag dat mensen na het tanken ook de shop in komen. Anders lopen we die klandizie ook nog mis." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.