Nieuw RIET-boek is ode aan rietsnijders in de Weerribben

Het nieuwe RIET-boek over de Weerribben in de kop van Overijssel is klaar en rolt in mei van de pers. Het is een ode aan één van de mooiste natuurgebieden van Europa en de tientallen rietsnijders die het gebied beheren.

Het gloednieuwe boek, "RIET...En zo doen we 't" geeft een mooi beeld van het ambacht van het rietsnijden. Dat gebeurt onder meer aan de hand van ruim 70 portretten van de karakteristieke rietsnijders uit het gebied.

Het boek is gemaakt door fotografe Susan Oosterlaar en schrijfster Aletta Jongschaap, beide afkomstig uit het gebied.

Verliefd op rietlandschap

Er is ruim vier jaar aan gewerkt, met heel veel passie, want beide dames zijn al jaren intens verliefd op het bijzondere rietlandschap.

Het RIET-boek wordt op 28 mei 2016 officieel gepresenteerd en verschijnt in eerste instantie in een kleine oplage. Via de website zijn inmiddels tweehonderd exemplaren verkocht. 

Het boek concentreert zich op de werkzaamheden van rietsnijders in het gebied Kalenberg-Hoogeweg in de periode 2011-2015. Er wordt ingezoomd op het ambacht en het proces van het verwerken van riet. Het geheel wordt ondersteunt met prachtige foto’s.

Daarnaast wordt het ontstaan, de ontwikkeling en de huidige situatie van van de Weerribben als bijzonder cultuurlandschap compleet beschreven. Het voorwoord in het boek is van de in Kalenberg woonachtige schrijfster Marjan Berk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
de Weerribben Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren