Dalfsen

Dalfsen en Ootmarsum doen mee aan Europese Entente Florale

Gemeentehuis in Dalfsen
Gemeentehuis in Dalfsen
Het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen wil meedoen aan de Europese groencompetitie Entente Florale. Dalfsen won in september 2013 al goud tijdens de Nederlandse Entente Florale. Ook Ootmarsum doet op Europees niveau mee.
Het college van Dalfsen is door de organisatie van Entente Florale Nederland gevraagd om dit jaar, samen met Ootmarsum, Nederland te vertegenwoordigen op Europees niveau. Dat betekent dat twee Overijsselse kernen zich gaan profileren in Europa. Dit is een unicum voor Nederland, aldus de gemeente Dalfsen.
Hoewel anders doet vermoeden, maakt Dalfsen zich op voor het goud in de categorie kleine steden en doet Ootmarsum mee in de categorie dorpen. Dat heeft alles te maken met het inwoneraantal van de beide kernen.

Prijs hangt af van puntenaantal

Anders dan bij de Nederlandse Entente Florale kunnen meerdere deelnemers goud winnen. Door een getalsmatige beoordeling met als begrenzing 85, 75 of 65 punten, kunnen in de internationale competitie meerdere steden en dorpen een gouden, zilveren of bronzen bekroning behalen. Dit in tegenstelling tot de Nederlandse groencompetitie, waar in de verschillende categorieën één winnaar zich groenste stad of groenste dorp mag noemen.
Wethouder Klaas Agricola twijfelde geen moment toen de vraag kwam of Dalfsen dit jaar mee wil doen: "Dalfsen heeft veel te bieden en een prachtige openbare ruimte waarin de landgoederen als fiere bakens in zijn gepositioneerd en waar de Vecht als zilveren lint door heen slingert. Hier zijn we als dorp trots op en dat willen we graag aan Europa laten zien."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.