afvalwater

Stop Afvalwater Twente met bijna 30.000 handtekeningen naar Den Haag

Vol goede moed en met bijna dertigduizend handtekeningen onder de arm reist een groep Tukkers vandaag af naar Den Haag. De afgelopen tijd heeft de stichting Stop Afvalwater Twente handtekeningen verzameld tegen de injectie van afvalwater in de Twentse bodem. De handtekeningen worden vandaag aangeboden aan de vaste Kamercommissie die over de kwestie gaat.Â
Freddy Mensink van Stop Afvalwater Twente is tevreden: om precies te zijn zijn er 29.480 handtekeningen ingezameld. "Een fantastisch resultaat", aldus Mensink. 
De actiegroep komt al enige tijd in het verweer tegen het pompen van afvalwater in lege gasvelden in Twente. Dat afvalwater is afkomstig van oliewinning in het Drentse Schoonebeek. Het wordt met een lange leiding getransporteerd vanaf Schoonebeek via Hardenberg naar Twente.

'Geen draagvlak'

Mensink is benieuwd wat er uit het gesprek met de commissie zal komen. Mensink wil het moment gebruiken om de afvalwater-kwestie nog eens aan de kaak te stellen. Met de vele handtekeningen wil Mensink aan de commissie laten zien dat er geen draagvlak is voor het 'dumpen' van afvalwater in Twente.
Mensink vindt het jammer dat de handtekeningen niet door minister Kamp van Economische Zaken zelf in ontvangst worden genomen. Hij hoopt dat de Kamercommissie nu in staat is om de minister te overtuigen dat het storten van afvalwater in Twente moet stoppen.

Bekijk ook het dossier 'Afvalwater NAM in Twente'.

Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.