Verhalen

Werkgever al twaalfenhalf jaar blij met z'n verstandelijk gehandicapte werknemer

Met een versierde tractor werd Richard Maats vandaag naar zijn werk gebracht. Maar liefst 12,5 jaar werkt de verstandelijk beperkte Richard bij Dierenwinkel XL in Hengelo en dat is bijzonder.
Richard is namelijk een uitzondering. Volgens Mark Smeeman, de begeleider van Richard, zijn de meeste werkgevers huiverig om personeel met een beperking in dienst te nemen: "Het wordt steeds moeilijker om werk te vinden voor mensen zoals Richard en dat terwijl werk zo belangrijk kan zijn."

Nooit te laat

12,5 jaar gelden begon Richard met de hulp van een jobcoach bij de dierenwinkel, maar die was volgens Richard snel overbodig: "Ik zei tegen die jobcoach dat ik wel zonder hem kon. Ik vind het super leuk om hier te werken!" Richard verzorgt dagelijks zelfstandig de vogels en de knaagdieren.
"Hij is nog nooit te laat gekomen en in al die tijd pas één keer ziek geweest. Dat moesten we dus wel uitgebreid vieren." Een groot spandoek aan de gevel van de winkel en natuurlijk was er taart. Zijn werkgever Jos ter Brugge is meer dan tevreden met het werk van Richard: "Meer werkgevers zouden mensen met een beperking in dienst moeten nemen, Richard is altijd vrolijk en de klanten kunnen dat waarderen."

Aan het werk

Ondanks alle hectiek gaat Richard gewoon aan het werk. De hokken van de vogels moeten namelijk schoongemaakt worden en de papegaaien Teun en Jopie moeten eten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.