nieuws

Minister wil na onder meer aanval op moskee in Enschede in gesprek met moslimorganisaties

Moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede
Moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede
Minister Asscher van Integratie gaat zo snel mogelijk in gesprek met moslimorganisaties, na dreigementen tegen meerdere moskeeën. Hij wil ze een hart onder de riem steken, nadat dreigbrieven naar zeker twintig moskeeën werden gestuurd en in Enschede een molotovcocktail tegen de gevel van een moskee werd gegooid.
Iemand uit het gebedshuis kon de vlammen snel doven. Op het moment van het incident waren er tal van mensen in de moskee, onder wie kinderen. De man werd na zijn daad achtervolgd door buurtbewoners, de politie pakte de man niet lang daarna op.
In het programma Dit is de Dag reageerde Asscher op de bedreigingen en aanvallen. In de dreigbrieven stond een afbeelding van een hakenkruis en de tekst Islam is valse en duivelse religie. "Daders oppakken en vervolgen. Geen ruimte voor onverdraagzaamheid", aldus de minister. 
De Raad van Moskeeën is blij met de steunbetuigingen. De raad zegt snel met de minister te willen praten over de bedreigingen en aanvallen op de islamitische gemeenschap. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.