voedselbank

Voedselbank voor dieren komt in steeds meer gemeenten in Overijssel

In steeds meer gemeenten in Overijssel komt een voedselbank, speciaal gericht op dieren. In Hengelo is er al ruim anderhalf jaar eentje te vinden, sinds twee maanden is er ook een dergelijke voorziening in Enschede.
Nathalie de Vries uit Enschede begon zo'n twee maanden geleden aan huis met een voedselbank voor dieren. "Ik merkte dat er veel mensen zijn die nauwelijks geld over houden om fatsoenlijk voedsel voor hun huisdier te kopen. Toen ben ikk hiermee begonnen. En het gaat echt super snel. Ik heb inmiddels meer dan honderd mensen."

Naar een grotere ruimte

Ze slaat de spullen voorlopig op in de kelder, maar overweegt uit te wijken naar de schuur. "De kelder is niet zo groot. En als er steeds meer mensen zijn die zich aanmelden voor deze voedselbank, dan moet ik dus naar een grotere ruimte", zegt de enthousiaste Enschedese.
Anita van de Zwaan begon ruim anderhalf jaar geleden met een voedselbank voor dieren in Hengelo. "Het loopt hier echt storm"", zegt ze op deze woensdagmiddag, terwijl meerdere vaste klanten zich komen melden. En niet alleen voor een voedselpakket voor hun huisdier. "Het is hier altijd hartstikke gezellig. Ik krijg spullen van heel veel sponsors."

Liefde en aandacht

Dat sociale aspect is ook heel belangrijk voor Van der Zwaan. Het is ook één van de redenen waarom ze dit doet. "Je hoort wel eens dat mensen die het niet kunnen betalen hun huisdier maar weg moeten doen. Dan neem je hun dus hun huisgenoot af. Een huisdier brengt ook veel liefde en aandacht mee. Dat kun je niet zo maar afpakken, als het ineens financieel minder met je gaat."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.