perry sport

Kans op doorstart voor Perry Sport, investeerder wil bod doen

Perry Sport
Perry Sport
Investeringsmaatschappij Convent Capital is een bod aan het voorbereiden op Perry Sport, voor een doorstart van alle zeventig vestigingen van de sportartikelenketen. Dat bevestigt Maarten Meijnen, één van de oprichters.
Dat zou goed nieuws zijn voor de drie Overijsselse vestigingen van Perry Sport in Zwolle, Hardenberg en Enschede. 

"Perry is een sterk merk"

Convent heeft alleen interesse in Perry en niet in Aktiesport. Ook dat bedrijf is onderdeel van het onlangs failliet verklaarde Unlimited Sports Group (USG) en heeft in Overijssel 29 vestigingen verspreid over de hele provincie. 
"Perry is een sterk merk, met veel historie. We denken dat we er, wellicht in afgeslankte vorm, een winnend verhaal van kunnen maken", zegt Meijnen. 

Komende dagen selectie

Een woordvoerder van de bewindvoerders van USG liet weten dat deze week uitnodigingen uitgaan naar 'alle serieuze partijen' die belangstelling hebben getoond.
Deze dagen wordt er een selectie gemaakt.

Perry bestaat sinds 1866

USG bestaat pas sinds 2006. Maar de eerste winkel van Perry Sport, de bekendste keten van het bedrijf, opende al in 1866 de deuren in de Amsterdamse Kalverstraat. Perry&Co was een tijd lang eigendom van De Bijenkorf.
De keten werd in 1978 samengevoegd met Bijenkorf-dochter Sporthuis Centrum tot Perry Sport.

Primo en Time Out

Naast Perry Sport en Aktiesport omvat USG ook het Belgische Primo en winkelformule Time Out. Alles bij elkaar werken er bij USG volgens de eigen website ruim 2.500 mensen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.