tankstation

Pomphouder Enschede bezoekt benzinedieven thuis om geld op te halen

Een pomphouder in Enschede is benzinedieven zo beu dat hij hen thuis opzoekt en geld terugvraagt. Hij is enkele keren langs de deur gegaan, zo beaamt hij in een reactie. Brancheorganisatie Betam vindt dit geen verstandige oplossing omdat dit tot nieuwe spanningen kan leiden.
Het pompstation aan de Laaressingel heeft al meerdere malen foto's van benzinedieven met kenteken op Facebook geplaatst. Volgens de pomphouder heeft dat al tot succes geleid. Benzinedieven kregen berouw en betaalden alsnog. Anderen eisen dat de foto's worden verwijderd vanwege privacy. 

Tankstation waarschuwt bezoekers

Bij het pompstation hangen brieven waar bezoekers worden gewaarschuwd. Vanwege de dieven worden de pompen pas vrijgegeven als een medewerker het kenteken van de auto en het gezicht van de bestuurder goed in beeld heeft. Toch komt het volgens de Enschedese ondernemer nog vaak voor dat hij het verschuldigde geldbedrag nooit terugziet.
In een reactie laat de eigenaar weten verder geen toelichting te willen geven. Hij vindt de aandacht zo genoeg. Betam zegt in een reactie dat het aantal benzinediefstallen stabiel is. Wel komt een benzinediefstal vaker voor in de stad dan op het platteland. Dit komt omdat de benzinedief in de stad zich meer anoniem waant. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.