Raad van State

Raad van State wijst bezwaren manege Denekamp tegen verhuizing loonwerkersbedrijf af

Raad van State
Raad van State
De Raad van State heeft de bezwaren van manege De Zonnebeek in Denekamp tegen de komst van een groot loonwerkersbedrijf afgewezen. Dat betekent dat Werktuig en Bouwdienst Denekamp kan verhuizen naar de nieuwe locatie aan de Brandlichterweg.
Tijdens de zitting twee weken geleden liet de eigenaar van de manege weten bang te zijn voor geluidsoverlast van het loonbedrijf. Ook zou de manege minder aantrekkelijk zou worden voor ruiters, wanneer er een loonbedrijf naast gevestigd zou worden.

Verhuizen vanwege ruimtegebrek

Het loonwerkersbedrijf moet verhuizen vanwege ruimtegebrek en parkeerproblemen op de huidige locatie. De gemeente heeft de locatie aan de Brandlichterweg aangewezen als nieuwe locatie. 
De eigenaar van de manege voerde tijdens de zitting onder meer aan dat het bedrijf te veel lawaai zou produceren, dat de gemeente heeft verzuimd om naar alternatieve locaties te zoeken en dat door de plaatsing van een geluidswerende wand het uitzicht zou worden aangetast. 
Maar de Raad van State zag in geen enkel bezwaar dat werd aangedragen een goede reden om de verhuizing van het loonwerkersbedrijf tegen te houden. 
De uitspraak is gedaan in een spoedprocedure. Eind dit jaar zal de Raad van State definitief uitspraak doen over het bestemmingsplan.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.