nieuws

Bert van Oostveen: "Dit is een harde, maar noodzakelijke stap voor FC Twente"

Ook Bert van Oostveen reageerde dinsdagavond op de aanbevelingen van het rapport van onderzoeker Ben Knüppe over de misstanden bij FC Twente. De directeur betaald voetbal vindt de resultaten en aanbevelingen van het rapport schokkend, maar noodzakelijk om het voortbestaan van de club te waarborgen.
“Dit is een harde, maar noodzakelijke stap voor FC Twente", zegt Van Oostveen in een reactie op de website van de bond. "De club heeft een grote en trouwe achterban, is maatschappelijk betrokken en leeft enorm in de omgeving, maar bestuurlijk is er de afgelopen jaren een puinhoop van gemaakt. Bovendien hebben bestuursleden bewust financiële informatie achtergehouden en dat is kwalijk."
"Daardoor staat de club op de rand van de afgrond", vervolgt hij.  "Het doorvoeren van de genoemde aanbevelingen uit het rapport is overigens nog geen garantie voor het voortbestaan van de club. De licentiecommissie beoordeelt in een apart traject ook nog de financiële stukken van de club."
"Kortom, FC Twente moet de komende maanden hard aan het werk, en staat voor moeilijke, deels persoonlijke beslissingen. Maar dit is de enige manier om te zorgen dat de club uit de huidige situatie kan komen en de blik vooruit kan werpen. De KNVB helpt en ondersteunt daar waar het kan, maar de club moet dit helemaal zelf doen”, aldus Van Oostveen.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.