nieuws

Directeur Gerald van den Belt met onmiddellijke ingang weg bij FC Twente

Directeur Gerald van den Belt heeft met onmiddellijke ingang zijn werkzaamheden bij FC Twente neergelegd. Dat werd vanmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie die FC Twente vanmiddag gaf. Ook Commissaris Joop de Winter vertrekt per direct. Commissaris Hein Trebbe vertrekt, net als Hennie ten Hag, volgende week.
Van den Belt heeft vanmorgen aangegeven per direct zijn werkzaamheden neer te leggen. Een van de aanbevelingen in het rapport is dat hij niet meer als bestuurder binnen de club actief mag zijn. Dat geldt ook voor commissarissen Joop de Winter en Hein Trebbe en oud-commissaris Hennie ten Hag die nog betrokken is bij de stichting FC Twente.
In het rapport van onderzoeker Ben Knüppe dat gisteren werd gepresenteerd, stond al dat het bestuur van FC Twente plaats moest maken. 

Ook commissarissen weg

Joop de Winter, die eerder al had aangegeven na het seizoen te vertrekken, legt per direct zijn functie neer. Commissaris Hein Trebbe en Hennie ten Hag zullen hun vertrek aankondigen in een bestuursvergadering die volgende week wordt gehouden. 
FC Twente gaat nog wel met Van den Belt in gesprek over een mogelijke andere rol binnen FC Twente. 

Intern onderzoek

De club is zelf ook bezig met een intern onderzoek naar transfers van de afgelopen periode. Dat onderzoek wordt geleid door interim-directeur Onno Jacobs. Deze maand hoopt FC Twente daar meer over te kunnen zeggen. 

Zoektocht

De Stichting FC Twente '65 zal zich de komende periode bezighouden met de zoektocht naar nieuwe bestuurders. "Zoals gezegd ga ik mij richten op twee categorieën, namelijk: de personen en de toekomstige structuur", zegt voorzitter Huub Rakhorst van stichting FC Twente '65.
"FC Twente gaat zo spoedig mogelijk naar een bestuursmodel met een sterke tweekoppige statutaire directie, en een vijfkoppige onafhankelijke Raad van Commissarissen, voor toezicht op de directie op afstand."
Bij de zoektocht naar nieuwe commissarissen zal worden gekeken naar voetbaltechnische kennis, financiële know-how, juridische expertise en commerciële slagkracht. Ook stelt de club dat er een deskundig voorzitter moet komen met een breed netwerk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.