nieuws

Buurtzorg aan de slag in Enschede; akkoord met college van B&W

Buurtzorg gaat akkoord met voorstel van B&W over de ondersteuning huishouden in Enschede
Buurtzorg gaat akkoord met voorstel van B&W over de ondersteuning huishouden in Enschede
Buurtzorg gaat akkoord met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Enschede om tweehonderd werknemers hun baan en achthonderd Enschedese cliënten hun zorg te laten behouden.
Dat laten de bewindvoerders van TSN weten. "Ik ben ontzettend blij en dankbaar met het akkoord", zegt wethouder Jurgen van Houdt over het akkoord. "Dit is de beste oplossing voor alle betrokkenen. De werkgelegenheid blijft behouden, evenals de koppeling tussen hulp en cliënt."
Eind april zal Buurtzorg onder de naam Stichting Familiehulp het contract van TSN in Enschede overnemen. Alle betrokken cliënten in Enschede krijgen volgende week een brief met meer informatie.

Enige gemeente

Enschede is de enige Twentse gemeente die met Buurtzorg in zee gaat. De rest van de gemeenten die in onderhandeling waren met TSN, brengen de huishoudelijk hulp elders onder. Opmerkelijk is dat Enschede akkoord gaat met het bod maar niet met de transitievergoeding, het geld voor scholing van TSN-personeel voor het werken in zelfsturende wijkteams.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.