Enschede

Roller Derby Twente wil rolschaatssport op hoger niveau tillen

Enkele tientallen potentiële nieuwe leden bezochten gisteravond de kennismakingstraining van Roller Derby Twente. Roller Derby is een sport in opkomst. Een soort rugby op rolschaatsen, overgewaaid uit Amerika en vooral beoefend door vrouwen.
In Nederland zijn inmiddels een kleine twintig verenigingen in competitieverband actief. Snelheid, behendigheid, een beetje kracht en tactisch inzicht, zijn belangrijke ingrediënten om de Roller Derby sport goed te kunnen beoefenen.
De club uit Enschede is naarstig op zoek naar nieuwe leden. Op die manier kan de sport ook in Nederland naar een hoger niveau getild worden. Zo wordt er landelijk onder meer gewerkt aan de oprichting van een nationale Roller Derby sportbond.

Contactsport

Het is een intensieve contactsport, waarbij het dragen van veiligheidskleding en helm verplicht is. Bij een Roller Derby wedstrijd strijden twee teams met elk vijf spelers tegen elkaar. De bedoeling is om de Jammers, de snelste skaters van ieder team, zoveel mogelijk punten te laten scoren. Daarbij mogen de andere teamleden de tegenpartij blokken, dat wil zeggen met behulp van heup en schouder uit de baan duwen of tegenhouden.
Qua lichamelijk contact tussen spelers is de sport vergelijkbaar met ijshockey. De kennismakingstraining in Enschede werd gisteren bijgewoond door ongeveer 25 potentiële nieuwe leden. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.