drinkwater

CDA Overijssel: Drinkwater staat bij ons echt op nummer één

De bescherming van drinkwater staat bij de CDA-fractie echt op de eerste plaats. Dat zegt CDA-statenlid Rob Engbers in een reactie op de berichtgeving rond de uitspraken van grondwaterexpert Olsthoorn van de TU Delft.
Olsthoorn beweerde dinsdag bij RTV Oost dat het 'één voor twaalf' is als het gaat om de bescherming van drinkwater. De winning van drinkwater is volgens de emeritus hoogleraar niet direct in gevaar, maar wel als het gaat om de situatie na 2030. 
Waterbedrijf Vitens liet gisteren weten het met de hoogleraar eens te zijn. Volgens Sebasien Kraaijeveld zijn op dit moment de commerciële belangen belangrijker, dan het beschermen van drinkwater voor de toekomst. "Het zwarte goud wint van het blauwe goud."

Drinkwater topprioriteit

De provincie heeft ook een belangrijke rol als het gaat om het beschermen van drinkwater. Rob Engbers van de grootste fractie in de Overijsselse Staten: "Olsthoorn vindt het CDA aan zijn zijde. Wij hebben juist daarom zelf een visie op de ondergrond gemaakt waarbij drinkwater topprioriteit heeft."

In gesprek met Vitens

Verder heeft Engbers na de reportage op RTV Oost direct contact opgenomen met de Tweede-Kamerfractie van het CDA. "We hebben besloten om zo snel mogelijk in gesprek met Vitens te gaan over deze kwestie om te kijken wat wij concreet kunnen doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.