Minister Kamp

Minister Kamp weigert vergunning lozing afvalwater te vernietigen

Minister Henk Kamp van Economische Zaken weigert de vergunning van de Nederlandse Aardolie Maatschappij om afvalwater te lozen in de Twentse bodem, te vernietigen.
Dat blijkt uit z'n beantwoording van Kamervragen door onder meer oppositiepartij Groen Links. Ook tijdens het Kamerdebat woensdagmiddag was Kamp niet van plan om de eeuwigdurende vergunning voor de NAM in te trekken.
Minister Kamp liet eerder weten alsnog in gesprek te willen met de Actiegroep nadat hij dinsdag weigerde een petitie aan te nemen van de tegenstanders. De actiegroep is teleurgesteld dat Kamp volhardt in z'n weigering de vergunning van de NAM te vernietigen. Zij vreest in de toekomst voor grote negatieve gevolgen voor mens en natuur.
Kamp stond dinsdag niet open voor een gesprek met de actiegroep. "Maar kennelijk ziet hij nu wel in dat we met 30.000 handtekeningen wel degelijk een punt hebben", zegt voorzitter Freddy Mensink van de actiegroep. "Ik heb telkens gezegd teleurgesteld te zijn dat Kamp de petitie niet in ontvangst wil nemen."

Handtekeningen aangeboden

Gistermiddag heeft de actiegroep bijna 30.000 handtekeningen aangeboden aan de Tweede Kamer in Den Haag.

Bekijk ook het dossier 'Afvalwater NAM in Twente'.

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.