nieuws

Wethouder Eerenberg: "FC Twente moet nu gaspedaal vol intrappen"

Wethouder Eelco Eerenberg (Enschede)
Wethouder Eelco Eerenberg (Enschede)
"FC Twente moet nu vol gas geven om de club financieel weer gezond te maken." Dat zegt wethouder Eelco Eerenberg van de gemeente Enschede nadat FC Twente vanmiddag liet weten dat het de aanbevelingen in het rapport van Ben Knüppe zal opvolgen.
Eerenberg ziet vooral beren op de weg als het gaat om de financiële positie van de club. "Die is volgens het rapport van Ben Knüppe nog steeds zorgwekkend. FC Twente moet het gaspedaal nu helemaal intrappen."

Crediteurenakkoord

Cruciaal daarbij wordt het crediteurenakkoord met schuldeisers van FC Twente die miljoenen aan de club hebben geleend. Dat akkoord was er al, maar liep afgelopen nacht af. FC Twente moet nu opnieuw met schuldeisers om tafel. "Als dat akkoord er niet komt, komt er ook geen garantstelling", is Eerenberg duidelijk. 
De wethouder heeft er wel vertrouwen in dat het akkoord er komt en dat de schuldeisers de club een deel van haar schuld kwijtschelden. "Interim-directeur Jacobs heeft aangegeven dat hij daar hard mee aan het werk gaat. En het was er voor 1 maart ook al. Zou bijzonder zijn als het nu niet lukt."

Twee weken minder

FC Twente heeft nog tot 1 mei om de financiële zaken te regelen, maar in de praktijk zal dat twee weken minder zijn, vermoedt Eerenberg. "Rond 15 april moet alles er wel zijn", aldus de wethouder. Zij zullen aan ons moeten kunnen aantonen dat ze netjes door de controles van de KNVB komen, zodat we na het afgeven van de garantie niet alsnog de situatie krijgen dat de KNVB niet akkoord gaat."
Een situatie die overigens helemaal niet ondenkbeeldig is aangezien KNVB-directeur Van Oostveen gisteren in een eerste reactie aangaf dat de toekomst van FC Twente nog lang niet is veiliggesteld, ook al voldoet de club aan alle voorwaarden van het rapport van Ben Knüppe. 

Financieel belang

Eerenberg is tevreden over de manier waarop FC Twente het nieuwe bestuur zal gaan inrichten, geheel volgens de richtlijnen die Knüppe voorschrijft. "Er moeten daar goede bestuurders en commissarissen komen die geen financieel belang in de club hebben." Of de gemeente zelf nog een nadrukkelijke rol gaat spelen in de stichting FC Twente '65 kan Eerenberg nu nog niet zeggen. 
De wethouder verwijst wel naar toezichthouder Bas Visee die namens de gemeente inzicht heeft in alle stukken bij FC Twente. Op die manier is de gemeente al goed op de hoogte van alles wat er nu speelt binnen de club.  
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.