nieuws

KNVB: Kans dat FC Twente volgend jaar geen betaald voetbal speelt is groot

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft vanmiddag in duidelijke bewoording aangegeven dat de toekomst van FC Twente erg onzeker is.
"Het is zo dat de club nu echt aan een zijden draadje hangt. Ik ben er niet optimistisch over dat Twente volgend jaar betaald voetbal speelt, sterker nog; dan acht ik de kans groter dat ze dat niet spelen."

"Massagraf uit de kast"

Over wat er bij de club moet gebeuren, zegt hij het volgende: "Het eerste is inderdaad zorgen dat de structuur weer op orde komt en dat je gewoon een gezonde bedrijfsvoering hebt."
"Aan de andere kant hebben we natuurlijk nog de hele financiële discussie, met name vanuit de licentiecommissie. Er zijn geen lijken, maar bijna een heel massagraf uit de kast gekomen en daar zal een oplossing voor moeten worden gezocht."

Munsterman en Van der Laan

Er is volgens Van Oostveen maar één manier waarop Twente gered kan worden: "Ik denk dat het in het belang van Twente is dat men komt tot een crediteurenakkoord."
"Vandaar ook mijn oproep aan Trebbe, Munsterman en Van der Laan om zich echt zo snel mogelijk te melden om te komen tot dit crediteurenakkoord. Dat moet écht gebeuren en ik vind ook dat ze een morele verantwoordelijkheid hebben richting Twente, maar ook richting de fans en de achterban om dat te doen."

Enige redmiddel

"Dat is eigenlijk het enige dat Twente op dit moment nog kan helpen", vervolgt hij. "En dan zijn er nog heel veel onzekerheden, want daarmee is nog steeds die licentie niet gegarandeerd."
"Maar laat die mensen die dit nu veroorzaakt hebben nu nog één keer hun verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat er heel snel een goed crediteurenakkoord komt."
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.