koe

Groot feest in Geesteren, koe Big Boukje 192 geeft 200.000 liter melk

Feest in Geesteren. Koe Big Boukje 192 heeft een voor Nederland magische grens overschreden. De 18-jarige koe van boer Jos Knoef heeft als eerste 200.000 kilo melk gegeven in haar leven. En dat wordt alleen maar meer, want Boukje is nog steeds in topvorm.Â
Boer Knoef heeft veel waardering voor de uitzonderlijke prestatie van zijn koe. "Trots? Ach ja, ik vind het wel heel mooi", is zijn reactie op de mijlpaal. Knoef is het wel gewend dat zijn koeien veel melk produceren. "We hebben hier 63 koeien die meer dan 100.000 liter melk hebben geproduceerd." Maar 200.000 liter? Nee, dat heeft ook hij niet eerder meegemaakt.

Dafne Schippers onder de koeien

Toch vindt hij Boukje wel speciaal. "Boukje heeft een heel natuurlijk respect onder de koeien. Ze wordt nooit aan de kant geduwd. Ze gaat haar eigen gang. Vecht niet en is ook niet gemeen."
Knoef omschrijft haar als de ideale melkkoe. Een ware topsporter. Ze is de Dafne Schippers onder de koeien. "Maar dan wel op de lange baan", lacht Knoef.

In middelpunt van de belangstelling

Morgen staat Big Boukje 192 in het middelpunt van de belangstelling. Bij de boerderij van Knoef staat een grote feesttent. Daar komt Boukje letterlijk midden in te staan. Er worden driehonderd gasten verwacht. Het wordt een groot feest.
Knoef vindt het wel mooi, al die belangstelling voor Big Boukje en voor hem. Hij praat graag over zijn werk. "Mijn werk is ook hobby."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.