nieuws

OM: Man die molotovcocktail naar moskee in Enschede gooide had terroristisch motief

De man die afgelopen zaterdag een molotovcocktail zou hebben gegooid naar de moskee in Enschede wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van poging tot brandstichting met een terroristisch oogmerk.
De man van 33 uit Enschede is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Hij zou zaterdagavond, even na half tien, een molotovcocktail hebben gegooid naar de moskee aan de Tweede Emmastraat. In de moskee waren op dat moment mensen, onder wie kinderen. 

Meerdere mensen bij betrokken

Het huis van de man is doorzocht. Het OM denkt dat er meer mensen bij de actie zijn betrokken. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.
Volgens het OM is er sprake van een poging tot brandstichting met een terroristisch oogmerk, of van het voorbereiden of bevorderen van brandstichting met een terroristisch oogmerk. Van een terroristisch oogmerk is sprake als de verdachte de bedoeling heeft gehad om een deel van de bevolking vrees aan te jagen. Dit is volgens het OM het geval.

14 dagen vast

De 33-jarige verdachte uit Enschede heeft vandaag te horen gekregen dat hij in elk geval de komende 14 dagen vast blijft zitten. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.