Oranje vrouwen beginnen OKT met zege op Zwitserland

De Oranje vrouwen hebben vanavond de eerste stap gezet richting de Olympische Spelen in Rio van komende zomer. De ploeg van trainer Arjan van der Laan won de eerste wedstrijd van het OKT in Den Haag met 4-3 van Zwitserland.
Bij Oranje was er een basisplaats voor Danique Kerkdijk van FC Twente Vrouwen en voormalig ploeggenoot Anouk Dekker uit Wierden. Nederland kende een valse start, want al na 4 minuten zette Humm de Zwiterse dames op voorsprong. Na een half uur zette Melis Oranje echter op gelijke hoogte vanaf de stip. Na rust ging het ineens snel, want binnen vijf minuten scoorden Miedema, Van den Berg en voormalig Twente-speelster Van de Sanden en daarmee werd het 4-1.

Toch nog spanning

Een kwartier voor het einde maakte Kiwic nog de 4-2 voor Zwitserland en dat bracht de spanning een beetje terug. Zeven minuten voor het einde was die spanning er weer helemaal toen Bachmann na zwak verdedigen ook nog de 4-3 aantekende. Even later raakte Aigbogun zelfs nog de lat, maar het bleef bij 4-3 en dus zijn de eerste drie punten binnen.

Ook winst Zweden

In de andere poulewedstrijd was Zweden met 1-0 te sterk voor Noorwegen in Rotterdam. Zaterdag is Noorwegen de volgende tegenstander van Nederland in Rotterdam en woensdag speelt Oranje tegen Zweden, ook in Rotterdam. De winnaar van de poule gaat naar de Olympische Spelen.