TSN

Zorggroep Manna niet tevreden met binnenhalen Buurtzorg in Enschede

Zorggroep Manna vindt dat de gemeente Enschede er niet goed aan gedaan heeft om Buurtzorg van Jos de Blok binnen te halen in de stad. Dat schrijft de Twentsche Coutant Tubantia. Wethouder Jurgen van Houdt is het niet met die kritiek eens.
Gisteren werd bekend dat Buurtzorg Nederland het contract van TSN in Enschede overneemt. Een slechte zaak, vindt directeur André Kok van Manna: "We doen meer voor onze cliënten en we doen het beter. Het was niet nodig geweest om een extra aanbieder naar Enschede te halen."
De directeur vindt het raar dat het aanbod van Buurtzorg wel is geaccepteerd, terwijl hij zelf een afwijzing kreeg: "Wij hebben ook een aanbod gedaan het contract over te nemen. Daar is nooit op gereageerd. Wij hadden de medewerkers net zo goed overgenomen. Waarom een nieuwe partij?"

Akkoord van college

Buurtzorg is gisteren akkoord gegaan met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Enschede om tweehonderd banen te behouden en achthonderd Enschedese cliënten hun zorg te laten behouden. Volgens wethouder Jurgen van Houdt er vooral voor Buurtzorg gekozen, omdat deze organisatie zowel cliënten als personeel overneemt.
Volgens Van Houdt wilde zorggroep Manna wel cliënten overnemen, maar werden er bij overname van personeel allerlei voorwaarden gesteld. Manna stelt daarnaast dat het niet terecht is dat de gemeente Enschede financieel bijdraagt aan het geheel. Van Houdt stelt dat het geld dat de gemeente Enschede straks beschikbaar stelt bij het werk van Buurtzorg uit een ander potje komt dan waarop destijds bezuinigd moest worden. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.