survival

Miss uit Borne gedropt in Atlantische Oceaan: "Ik dacht ik word nooit meer warm"

Talisa op het vlot
Talisa op het vlot
Talisa Wolters uit Borne, oud miss Earth Netherlands 2014 en miss Grand Netherlands 2013, is te zien in het nieuwe survivalprogramma The Raft op RTL 5. Dat heeft ze bekend gemaakt op Facebook.
In het programma moeten mensen vijf dagen en vier nachten op een vlot in het midden van het Caraïbisch gebied overleven. 

Typisch miss-verkiezingmeisje

Talisa werd gevraagd voor het programma en hoefde er niet heel lang over na te denken. "Ik wist dat dit iets was waar ik niet te lang over na moest denken, gewoon doen."
"Ik ben wel het stereotype miss-verkiezingmeisje, met nageltjes en wimpertjes, dan is dit wel ver uit mijn comfortzone." Dit was dus een kans die Talisa niet wilde laten schieten.

Maar één bikini

Met 1 bikini en 1 setje kleren werd ze op een maandag begin december gedropt in de Atlantische Oceaan bij Sint-Maarten. Geen eten, geen kleding, geen spullen, niks mocht ze meenemen. 
Ze was niet alleen op het vlot op het water. Ze zat daar samen met Tempest Tattje, een 24-jarige jongen uit Amsterdam. "Hij is goudsmid, met een baardje, iemand die ik normaal gesproken nooit zou tegenkomen. Maar samen moet je er proberen het beste van te maken."

Golven van drie meter hoog

Het zwaarste aan de tocht vond Talisa de zeeziekte waar ze last van kreeg. "We hadden pech met hoge golven van wel drie meter hoog. Ik heb heel veel overgegeven. Er ging niks in, maar er kwam wel heel veel uit."
De lange en koude nachten waren een andere uitdaging. "Het werd 's avonds om 6 uur donker en 's ochtends om 6 uur kwam de zon weer op. Dat zijn hele lange nachten. Ik dacht op den duur echt, ik word nooit meer warm."

"Ik red me wel"

Het was koud, het was zwaar, maar toch zou ze anderen aanmoedigen om het ook te doen. "Ik zou het niet weer doen, maar ik ben wel blij dat ik het gedaan heb. Het maakt je sterker en ik weet nu, ik red me wel."
Of Talisa alle vijf dagen op het vlot is gebleven wil ze niet zeggen. "Daarvoor moet je de aflevering kijken."
Het programma wordt vanaf 17 maart uitgezonden op RTL 5 om 20.30 uur.
Na lange tijd mag ik het dan eindelijk bekend maken: ik ben kandidaat in de nieuwe survival-serie van RTL 5: THE...
Geplaatst door
op 

De trailer van het programma

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.