KNVB

Johan Derksen haalt uit naar Van Oostveen: 'Uitspraken zijn niet hard te maken'

KNVB-directeur Bert van Oostveen
KNVB-directeur Bert van Oostveen
Ger Vermeulen, commissaris bij de KNVB, wil niet reageren op uitlatingen van Johan Derksen in het programma Pauw, gisteravond. In het programma nam de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International het op voor FC Twente.Â
Aanleiding voor Pauw om Derksen uit te nodigen in zijn programma waren uitlatingen van KNVB-directeur Bert van Oostveen, onder meer bij RTV Oost. Van Oostveen acht de kans klein dat er volgend seizoen nog betaald voetbal wordt gespeeld in Enschede.  

Derde divisie

Hij doet daar vandaag nog een schepje boven op in De Telegraaf. Daarin stelt Van Oostveen dat FC Twente, als de club niet failliet gaat terug zal worden gezet naar de derde divisie.
Dat is de huidige topklasse. Daarboven zit de nieuw te vormen tweede divisie en de Jupiler League. 

Twee keer straf

In Pauw stelde Johan Derksen gisteren dat FC Twente twee keer dreigt te worden gestraft voor het zelfde vergrijp.
Volgens Derksen is FC Twente in al gestraft omdat in 2014 een betaling aan een voetbalmakelaar niet op was genomen in de boeken. "Maar toen konden ze het ook in 2015 niet doen. De KNVB ziet dat nu als twee overtredingen", zegt Derksen.
"Ik denk dat het juridisch niet hard te maken is dat als je een misdaad begaat, dat je voor diezelfde misdaad twee keer bestraft wordt. Als het maar voor één keer beoordeeld wordt, is er geen sprake van dat FC Twente de licentie kwijtraakt."

"Obessie voor FC Twente"

"Bij FC Twente zijn fouten gemaakt, maar Twente is daar ook heel zwaar voor gestraft. Ze hebben punten in mindering gekregen en ze mogen drie jaar geen Europees voetbal spelen."
"Vandaag is na het rapport het hele bestuursclubje dat overal verantwoordelijk voor is weggestuurd, maar voor meneer Oostveen, die een soort obsessie heeft als het over FC Twente gaat, is het niet genoeg. FC Twente moet helemaal weg.”

Vraagtekens

Derksen denkt dat Van Oostveen zichzelf met zijn uitspraken in de problemen brengt. "Als van Oostveen dit doorzet, zijn baas in de Raad van Toezicht is een rechter, Ger Vermeulen, dat die juridisch zijn vraagtekens daarbij zal zetten."
Vermeulen heeft het betoog van Derksen bij Pauw gezien, maar kan daar vanuit zijn functie helemaal niets over zeggen. "Van Oostveen gaat daar helemaal niet over", is het enige dat Vermeulen kwijt wil. 

Doodstraf

Derksen sluit zich daarbij aan: "Van Oostveen gaat erg ver want hij is namelijk niet de baas van de licentiecommissie, dat is een autonome commissie. Hij gaat dus op de plaats zitten van de licentiecommissie en spreekt zijn oordeel al uit."
"Het valt me nog mee dat ie niet gezegd heeft dat Munsterman en Van der Laan de doodstraf moeten krijgen.”
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.