Overijssel

Inwoners van Overijssel tevreden over de leefbaarheid van hun buurt

Overijsselaars blij met de buurt
Overijsselaars blij met de buurt © RTV Oost / Rogier van den Berg
Inwoners van Overijssel voelen zich in vergelijking met Nederlanders in andere provincies goed thuis in de buurt waar zij wonen. Ruim 73 procent is zeer tevreden over de omgang met andere buurtbewoners. Alleen in Friesland zijn ze nog tevredener over het noaberschap: 75 procent.
Uit cijfers van de Veiligheidsmonitor, uitgevoerd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie, blijkt dat inwoners van overige delen van Nederland minder opgetogen zijn over de leefbaarheid van de buurt. In Groningen voelt 34 procent van de ondervraagde personen ouder dan 15 jaar zich niet thuis bij buurtgenoten. Ze gaan er niet graag op de koffie bij buren. Overijssel scoort met 43 procent het best van heel Nederland. 
Minder tevreden over voorzieningen 
Minder tevreden zijn Overijsselaars over de voorzieningen in de wijken. Met name de speelterreinen, de ontmoetingsplaatsen voor jongeren, en het onderhoud van wegen, paden en groenperken, het kan allemaal beter. Juist over het groen en het onderhoud van stoepen zijn de inwoners van de Randstad het meest te spreken. Daarentegen scoort de randstedeling laag als het gaat over de samenstelling van de bevolking in hun wijk. 
Op het gevoel van saamhorigheid en omgang en contact met buurtbewoners scoort Overijssel op Friesland na het hoogst. 
 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.