hennepkwekerij

Rechtbank maakt hoogte straf bekend voor politieagent met hennepkwekerij

Een 32-jarige politieagent uit Nijverdal hoort vandaag wat voor straf hij krijgt voor het hebben van een hennepkwekerij, het lekken van informatie en het voorhanden hebben van harddrugs. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
De hennepkwekerij in Vriezenveen werd ontdekt in april 2015. De verdachte agent moest de kwekerij zelf oprollen, maar zou vooraf een man uit Hengelo benaderd hebben om te laten weten dat de kwekerij ontruimd moest worden. Toen de politie uiteindelijk voor de deur stond, troffen ze een grotendeels ontmantelde hennepkwekerij aan.

Waardevolle informatie in telefoon

De man uit Hengelo werd aangehouden. In zijn telefoon zat waardevolle informatie over de contacten tussen hem en de verdachte agent. Daarop is besloten de agent aan te houden en zijn woning te doorzoeken. Daarbij is een geldkistje gevonden met daarin 380 XTC-pillen, 40 gram cocaïne en illegale Kamagra-pillen. Uit onderzoek blijkt ook dat de verdachte agent informatie heeft verstrekt die hij uit hoofde van zijn functie heeft verkregen.
De verdachte politieagent had als taakaccent hennep. Zijn werk bestond onder andere uit de aanpak van hennepkwekerijen. Hij had daarover veel contact met zijn collega’s en met het OM.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.