moskee

'De kracht van Noaberschop!'; moskeebestuur Enschede schrijft brief aan gooier van molotovcocktail

Moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede
Moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede © RTV Oost / Rob Vorkink
De Islamitische Vereniging Enschede en Omgeving (IVEO) heeft dinsdagavond een brief op Facebook geplaatst aan de gooier van de molotovcocktail afgelopen zaterdag. De vereniging prijst daarin ook het Noaberschop van de buurt.
In het bericht schrijft de IVEO: "Heb je zaterdagavond, voordat je die molotovcocktail wilde gooien, stil gestaan bij het feit dat misschien onze dochters en zonen onschuldig aan het spelen waren op de plek waar jij die molotovcocktail wilde gooien? Sterker nog, weet je dat er 90 seconden eerder een aantal kinderen daar buiten liep?"
"Wilde je ons angst inboezemen of bewerkstelligen dat wij onze buren er op zouden aankijken, voor hetgeen jij hebt gedaan? Dan is ons antwoord tweemaal NEE!"

'Apetrots op de buren'

Over het Noaberschop zegt de vereniging: "Integendeel door goed Noaberschop ben jij uiteindelijk door de politie (die snel en adequaat heeft gehandeld) in de kraag gevat. Want onze buren (op wie IVEO en haar leden wel apetrots en zeer dankbaar zijn), die zich wel bekommeren om het welzijn van onze kinderen en ons gebedshuis, lieten zaterdagavond zien waar een goede buur voor staat."
"Onze buren weten dat ook IVEO en haar leden zich bekommeren om het welzijn en eigendommen van onze buren, of ze nou moslim zijn of niet."

Molotovcocktail tegen gevel van moskee

Afgelopen zaterdag gooide een 33-jarige man uit Enschede een molotovcocktail tegen de gevel van een moskee aan de Tweede Emmastraat in zijn woonplaats. De fles met brandbare vloeistof spatte uiteen tegen de gevel van de moskee. Iemand uit het gebedshuis kon de vlammen snel doven. Op het moment van het incident waren er tal van mensen in de moskee, onder wie kinderen.
De man, die volgens het Openbaar Ministerie een terroristisch motief had, is na zijn daad achtervolgd door buurtbewoners, die ook de politie hebben ingeschakeld. De man is niet lang daarna opgepakt en zit sinds zaterdag vast. Het OM denkt dat er meer mensen bij de actie zijn betrokken.
De hele brief van de IVEO is hieronder te lezen.
De kracht van Noaberschop!Beste molotovcocktail-gooier,Heb je zaterdagavond voordat je die molotovcocktail wilde...
Geplaatst door
op 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.