overvallen

Politie heeft het druk met overvallers, ook gewapende overval op cafetaria in Enschede

De politie had het gisteravond maar wat druk met de opsporing van overvallers in Overijssel. Naast een gewapende overval op een supermarkt in Wierden en een overval op de Prénatal in Deventer, werd gisteravond ook een cafetaria in Enschede overvallen.
Tegen tien uur 's avonds drongen twee gemaskerde mannen een cafetaria binnen aan de Voortsweg in Enschede. De 48-jarige eigenaar en zijn twee dochters werden bedreigd met waarschijnlijk een vuurwapen, of iets wat daar op lijkt. De cafetariahouder ging niet in op de eis om geld af te geven, maar sloeg luid alarm. De overvallers gingen er vervolgens als een haas vandoor.
Via de meldkamer werden direct een aantal politiemensen ingezet die in de omgeving van het cafetaria zochten naar een spoor van de overvallers. Maar dat bleef zonder resultaat.

Overval op Prénatal in Deventer

Ook de opsporing van een overvaller die gisteravond geld buit maakte bij de Prénatal aan de Lange Bisschopsstraat in Deventer beef zonder resultaat. Ondanks de beschikking over een goed signalement en de inzet van Burgernet leidde het speurwerk nog niet tot een aanhouding.

Aanhouding van twee overvallers in Hellendoorn

Na de overval op een supermarkt in Wierden lukte het de politie gisteravond wel om na een achtervolging een 28-jarige man en een 21-jarige man, beiden uit Almelo, aan te houden. De achtervolging, waarbij een politieauto en een helikopter werden ingezet, eindigde op de Hellendoornseweg in Hellendoorn. Daar sloeg de vluchtauto over de kop.     
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.