cultuur

Attractiepark Hellendoorn viert 80 jarig bestaan met gratis toegang voor 80-jarigen

Precies 80 jaar geleden begon Jan Van den Berg een theehuis met de naam 'Ons Ideaal', later wordt dat de 'Elf Provinciën' en daarna Avonturenpark Hellendoorn gedoopt. Het attractiepark in Hellendoorn viert daarom dit weekend z'n jubileum.
Hans, Ben en Jan junior nemen later het stokje over. "De wildwaterbaan, de boomstammen, daar hebben we in 1982 de echte doorbraak mee gerealiseerd", aldus ex-directeur van het avonturenpark Hans van den Berg. Bezoekers kwamen toen al massaal een dagje genieten van de speeltuin, het doolhof en de sprookjestuin. En een foto van de wildwaterbaan hangt in menig huiskamer.

Gratis toegang

Nu het park 80 jaar bestaat, zijn 237 80-jarigen uit Overijssel uitgenodigd om het jubileum te vieren. Ze krijgen allemaal gratis toegang morgen, om het feest samen te vieren. Van den Berg: "Ik ben er erg trots op, als ik nu rondloop in het park met mijn kleinkinderen, dat het park goed is aangelegd. Zeker over de attracties die er toen al waren, dan denk ik: dat hebben we toch goed verzonnen destijds." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.