PEC Zwolle

Jans wil reactie van PEC Zwolle na 'slechtste wedstrijd van het seizoen'

PEC Zwolle-trainer Ron Jans vindt dat zijn ploeg zaterdag in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap iets heeft recht te zetten na de nederlaag (1-0) in Leeuwarden.
"Dat was van onze kant de slechtste wedstrijd van het seizoen", baalt Jans. "Dan heb ik het nog niet eens zo zeer over het verdedigende werk, al kan dat nog wel beter. Maar we hebben voetballend echt dramatisch gepresteerd en dat vraagt om een reactie. En dat kan, want de laatste thuiswedstrijd tegen Feyenoord - met heel veel dezelfde spelers - was gewoon prima. Dat verschil was dus veel te groot."

Rentree Van Hintum

PEC Zwolle mist centrumverdediger Ouasim Bouy, die vanwege zijn rode kaart is geschorst. Linksback Bart van Hintum kan na enkele maanden blessureleed echter zijn rentree in de basis maken, waardoor Bart Schenkeveld verhuist naar de rechtervleugel en Dirk Marcellis in het hart van de defensie komt te spelen. Bram van Polen is fit genoeg om eventueel in te vallen en maakt zijn rentree in de wedstrijdselectie.

Dekker ontbreekt

Op het middenveld ontbreekt Rick Dekker, die deze week last van zijn knie heeft gekregen. Wout Brama is wel weer fit en speelt op zijn plek. Doelman Kevin Begois is nog niet van de partij; Jans wil hem maandag eerst nog laten spelen in het beloftenteam voor hij weer aansluit bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal.
Het duel met hekkensluiter De Graafschap begint zaterdag om 18.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.