FC Twente na vijf zeges op rij onderuit bij ADO Den Haag

Aan de zegereeks van FC Twente is vanavond een einde gekomen. Na vijf overwinningen op rij ging de ploeg van trainer René Hake onderuit bij ADO Den Haag. In het Kyocera Stadion werd het 2-1.
De beginfase was voor ADO, want al na anderhalve minuut was het raak. Kristensen stond vrij bij de tweede paal en kopte de 1-0 binnen. Even later was Marengo dicht bij de 2-0, maar zijn harde schot kwam via de lat terug het veld in. Twente probeerde het daarna, maar kreeg geen uitgespeelde kansen. Aan de andere kant schoot Meijers net voorlangs en raakte Beugelsdijk de bovenkant van de lat. Tien minuten voor rust probeerde Ziyech het van afstand, Hansen had moeite met zijn schot maar hield de bal wel uit het doel. ADO raakte voor de derde keer het aluminium, Kristen schoot hard op de paal en dus mocht Twente zich gelukkig prijzen dat het bij rust 'slechts' 1-0 was.
Kort na rust viel de 2-0 wel. Derijck mocht aanleggen vanaf de stip na hands van Uvini en benutte dat buitenkansje. Even later kreeg Marengo een goede kans op de derde en beslissende treffer, maar hij schoot in het zijnet. Een kwartier voor het einde was El Azzouzi dicht bij de aanlsuitingstreffer, maar Hansen pakte zijn kopbal. Even later kwam Twente toch terug in de wedstrijd. Ziyech scoorde op fraaie wijze na een mooie assist van Mokotjo. Verder kwam Twente, ondanks een halve omhaal van Gutierrez (redding Hansen), echter niet en dus leed het na vijf overwinningen weer eens een nederlaag.