Hengelo

Blauwe en oranje containers in Hengelo zien er binnenkort waarschijnlijk beter uit

De containers zien er straks een stuk mooier uit
De containers zien er straks een stuk mooier uit
De blauwe en oranje containers in Hengelo zullen er binnenkort waarschijnlijk een stuk beter uitzien dan nu. De gemeente Hengelo wil ze verfraaien met illustraties.Â
Er is een plan en budget, meldt de gemeente op Twitter. CDA-raadslid Van Veen en kunstenaar Arjen Hoogervorst kwamen eerder met het idee, veel inwoners van de stad vinden de blauwe en oranje containers namelijk helemaal niks.
De blauwe en oranje containers staan op diverse plekken in Hengelo om verpakkingen en papier te scheiden, sinds Twente Milieu begin dit jaar het plastic afval en verpakkingen vaak niet meer aan huis ophaalt. Bewoners van laagbouwwoningen hebben daarvoor een eigen container, maar bij flats en appartementen heeft de gemeente de blauwe en oranje afvalcontainers geplaatst.
Die verpesten volgens veel mensen het uitzicht, maar er wordt ook afval naast de containers neergezet als die vol zijn. Door de containers van illustraties te voorzien moet het uitzicht in elk geval beter worden. Dat gebeurt al in Amsterdam. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.