FC Twente

KNVB: Afwijkend gokgedrag bij FC Twente - SC Cambuur

FC Twente - Cambuur
FC Twente - Cambuur © Pro Shots
De KNVB heeft FC Twente vanochtend op de hoogte gesteld dat er afwijkend gokgedrag heeft plaatsgevonden bij het duel tussen de Enschedese club en SC Cambuur op 20 februari jl. Het duel eindigde in 3-0.
De bond baseert zich op een rapport van een Duitse kansspelaanbieder dat de bond in handen kreeg via zijn netwerk. De voetbalbond zegt het volgende: "De KNVB neemt dergelijke signalen altijd serieus, maar benadrukt dat afwijkend gokgedrag iets anders is dan dat de wedstrijden gemanipuleerd zijn. Een verklaring kan bijvoorbeeld zijn dat de quoteringen op wedstrijden of op een combinatie van wedstrijden zeer gunstig is en dat mensen dit via internet met elkaar delen waardoor het aantal inzetten toeneemt."

"Kan indicatie van manipulatie zijn"

Tegelijkertijd weten we dat een afwijkend gokpatroon een indicatie kan zijn van manipulatie. Om die reden verzamelt de KNVB zoveel mogelijk informatie over deze wedstrijden om na te gaan of er meer signalen zijn die aanleiding kunnen geven tot verdere actie. De KNVB heeft contact gehad met alle betrokken clubs en hen op de hoogte gebracht."

"Wil je niet mee in verband worden gebracht"

Interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente: "Wij waarderen het dat de KNVB ons direct informeert en uitlegt hoe wij een en ander moeten plaatsen. Natuurlijk wil je als club niet met dit soort zaken in verband worden gebracht, maar op dit moment weet de KNVB, en daarmee wij ook, niet meer dan dat er opmerkelijk vaak zou zijn ingezet op FC Twente – sc Cambuur. Het spreekt voor zich dat FC Twente indien nodig meewerkt om informatie te geven."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.