'Brandbomgooier moskee liep mee in azc-protest Enschede'

De 33-jarige Enschedeër die vastzit op verdenking van een poging tot brandstichting bij een moskee in Enschede, zou hebben meegelopen tijdens demonstraties tegen een azc tussen Enschede en Glanerbrug. Dat zeggen meerdere bronnen.

Volgens het Openbaar Ministerie wordt de man verdacht van poging tot brandstichting met het doel een terroristische aanslag te plegen. Dat kan strafverzwarend werken als het OM dit kan bewijzen. De Enschedeër zou niet betrokken zijn bij de organisatie DTG die de demonstraties tot nu toe georganiseerd heeft. De man werd vorige week zaterdagavond opgepakt door moskeegangers en enkele buurtbewoners, kort nadat hij een brandbom had gegooid tegen de muur van de moskee.

NVU bevestigt lidmaatschap voormalige NVU-ers bij bestuur DTG in Enschede
De Twentsche Courant Tubantia meldde gisteren dat de organisatie DTG flirt met extreem rechts. DTG ontkent dit, maar enkele bestuursleden zijn wel enkele jaren lid geweest van de extreem-rechtse volksbeweging Nederlandse Volks-Unie. Voorman Constant Kusters bevestigt het lidmaatschap van enkele bestuursleden van DTG en heeft ook foto's beschikbaar. Het Openbaar Ministerie wil verder niets kwijt over het onderzoek naar de brandstichting bij de moskee.

Meer over dit onderwerp:
brandbomgooier azc-protest moskee Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren