Sterke eerste helft voldoende voor zege PEC Zwolle op De Graafschap

PEC Zwolle heeft in eigen huis drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd met De Graafschap. De ploeg van Ron Jans speelde in de eerste helft overtuigend maar na rust maakte PEC het zichzelf onnodig moeilijk. Desondanks wonnen de Zwollenaren met 2-1.
PEC Zwolle kwam in eigen stadion goed uit de startblokken want na luttele minuten had Veldwijk al de openingstreffer op zijn schoen. Zijn lage schot werd echter gekeerd door doelman Jurjus. Halverwege de eerste helft was het wel raak voor de thuisploeg. Dankzij een vreselijke fout van Smeets kon Veldwijk oppikken en legde vervolgens breed op Nijland, die eenvoudig binnenschoot. Even later moest Van der Hart handelend optreden om de gelijkmaker van El Jebli te voorkomen. Na ruim een half uur zaten de Zwollenaren op rozen na weer een doelpunt van Nijland, die wederom op aangeven van Veldwijk verwoestend raak schoot, 2-0.
Na rust bleef de thuisploeg de controle houden en kende weinig moeite met De Graafschap. Halverwege kwam de aansluitingstreffer van de bezoekers dan ook volledig uit de lucht vallen. Invaller Kabasele werd voor knap vrij gespeeld door Tarfi en rondde koelbloedig af, 2-1. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en PEC moest alles in het werk stellen om de drie punten in Zwolle te houden. Dat lukte en daardoor pakt PEC Zwolle de honderdste thuiszege in de eredivisie.