grenscontrole

Mensen opgepakt bij grenscontroles op de A1 bij de Lutte

Marechaussees hebben gisteravond bij een grenscontrole aan de A1 bij De Lutte een aantal personen onderschept met een vals identiteitsbewijs.
Zo werd een 19-jarige man uit Albanië aangehouden die reisde op een 'look-a-like-paspoort'. Het paspoort dat hij bij zich had was wel geldig, alleen niet van hemzelf. De man is aangehouden. Hij heeft asiel aangevraagd.
Ook een 17-jarig meisje uit Servië is aangehouden. Ze had een vals Servisch identiteitsbewijs bij zich, dat zij voor 20 euro van vrienden had gekocht. 
Verder is een 25-jarige man uit Kosovo opgepakt die hier illegaal was. Hij wordt het land uitgezet. Bij de controle is tevens een 30-jarige Senegalees onderschept en teruggestuurd naar Duitsland. Hij zit daar in een asielprocedure en mag dat land dus niet verlaten.
Gisteravond werd al bekend dat op een parkeerplaats langs de A1 bij Oldenzaal een 30-jarige man is aangehouden die in een touringcar zat die op weg was van Duitsland naar Amsterdam. De man had valse reispapieren.
De marechaussee voert grenscontroles uit om illegale migratie en criminaliteit, zoals mensensmokkel en fraude met reispapieren, tegen te gaan.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.