Heracles Almelo lijdt vierde nederlaag op rij door late treffer NEC

Heracles Almelo heeft zondagmiddag de vierde nederlaag op rij geleden. In Nijmegen ging de ploeg van trainer John Stegeman met 1-0 onderuit tegen NEC.
In een weinig enerverende eerste helft waren de kansen schaars in Nijmegen. NEC was in de beginfase de gevaarlijkste ploeg en kreeg via Navarone Foor de beste kans van de wedstrijd, maar hij stuitte op doelman Bram Castro. Naarmate het duel vorderde, kwam Heracles beter in de wedstrijd en werd het zelf ook gevaarlijk. Een vrije trap Iliass Bel Hassani kon net niet getoucheerd worden door Thomas Bruns, waardoor de openingstreffer uitbleef. Vlak voor rust maakte Justin Hoogma zijn debuut voor Heracles. De zeventienjarige zoon van algemeen directeur Nico-Jan Hoogma verving de geblesseerde Ramon Zomer.
In de tweede helft waren er meer gevaarlijke momenten voor beide doelen. Zo raakte Dario Dumic de lat namens NEC en was Jaroslav Navratil dicht bij een treffer. De wedstrijd leek doelpuntloos te eindigen, maar vlak voor tijd was het toch raak voor NEC. Christian Santos, die in eerste instantie geschorst was voor het duel, tekende met een halve omhaal voor de 1-0. Daar bleef het bij in Nijmegen, waardoor Heracles de vierde nederlaag op rij leed. Scheidsrechter Jeroen Manschot deelde maar liefst negen gele kaarten uit. Heracles heeft een nieuw negatief clubrecord neergezet van zes Eredivisie-uitduels op rij geen goal. De ploeg kwam sinds november niet meer tot scoren buitenshuis en is nu 557 minuten op rij doelpuntloos.