Heracles Almelo

Hoogma jongste Heracles-debutant ooit: "Maar ik heb een klotegevoel"

Heracles Almelo ging zondagmiddag met 1-0 onderuit bij NEC. Bij de ploeg uit Almelo maakte de zeventienjarige Justin Hoogma zijn competitiedebuut. De zoon van algemeen directeur Nico-Jan Hoogma is de jongste debutant ooit van Heracles.
"Ik wist niet wie de jongste was", reageerde Hoogma na afloop tegenover RTV Oost. "Dat is voor mij ook niet echt belangrijk, maar het is toch mooi dat ik op zo'n jonge leeftijd mijn debuut kan maken." Hoogma, die Mike te Wierik afloste als jongste debutant, verving vlak voor rust de geblesseerde Ramon Zomer.
"Het ging heel snel. Ramon raakte geblesseerd en ik moest snel warmlopen", blikte de verdediger terug. "Toen kwam ik er gelijk in, dus dat was wel een verrassing. Het gaat snel en goed, maar dat ik erin moest was niet vooraf gepland. Je bent wel even gespannen, maar omdat het zo snel ging was het wel minder dan als ik het al heel lang wist. Toen ik in het veld stond, was het ook snel weg."
Hoogma kon vlak voor tijd niet voorkomen dat Christian Santos de 1-0 maakte. "Ik vond dat ik dat zelf niet goed deed, dat is een klotegevoel. Ik ging voor de bal en had 'm weg moeten koppen", aldus het talent, die baalt van de nederlaag. "Dat verpest mijn debuut zeker. Als het 0-0 was gebleven, dan zat ik hier met een heel blij gevoel. Maar nu heb ik toch wel een klotegevoel."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.