Kampen

Opnieuw celstraf voor stelende ex-penningmeester scholenvereniging Iris Kampen

Opnieuw celstraf voor stelende ex-penningmeester Iris Kampen
Opnieuw celstraf voor stelende ex-penningmeester Iris Kampen
De voormalige penningmeester van scholenvereniging Iris uit Kampen stond vanmorgen opnieuw voor de rechter voor verduistering. Deze keer kreeg de man uit Wilsum drie maanden cel voor de diefstal van ruim 4500 euro van de Beroepsvereniging Docenten Drama in 2013.
In 2014 werd de voormalige penningmeester veroordeeld tot anderhalf jaar cel omdat hij ruim 3,5 miljoen stal van de Kampense scholenvereniging.
Die straf zit er op dit moment bijna op. De 41-jarige man staat onder elektronisch toezicht en heeft een baan. De nachten brengt hij nog door in de gevangenis.

Tweede diefstal pas vorig jaar ontdekt

De diefstal van de 4500 euro bij Beroepsvereniging Docenten Drama vond plaats in 2013 maar kwam pas vorig jaar aan het licht.
Het bestuur van de benadeelde beroepsvereniging vroeg zich af waarom hun boekhouding was overgegaan naar een ander kantoor en kreeg te horen dat hun oude boekhouder in de gevangenis zat wegens fraude.

Gaten in de boekhouding

Geschrokken namen ze hun boekhouding onder de loep en ontdekten al snel gaten.
Bij de politie vertelde de 41-jarige ex-penningmeester dat hij het geld had geleend of tegoed had voor werkzaamheden die hij voor de vereniging verricht had. Een deel had hij ook weer terugbetaald.
Na ingewikkelde rekensommen werd de schade vastgesteld op 4500 euro.

Advocaat: hij heeft zijn lesje geleerd

De ex-penningmeester verscheen vandaag niet op de zitting voor de Zwolse rechtbank. Waarom is niet duidelijk.
Ook werd niet duidelijk of hij opnieuw werkt in de financiële sector. Als dat wel zo is, dan heeft hij in ieder geval zijn lesje geleerd, gaf zijn advocate na de zitting aan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.