nieuws

Scapino neemt shop-in-shops Aktiesport over, besluit winkels Aktiesport en Perry uitgesteld

Scapino en AktieSport
Scapino en AktieSport
Schoenenwinkelketen Scapino neemt de voorraad en inventaris van 128 shop-in-shops van Aktiesport over. Komende week komt mogelijk meer duidelijkheid over de toekomst van het personeel.Â
De 'losse' winkels van Aktiesport vallen niet onder deze overname. Winkelketen Aktiesport werd samen met winkelketen Perry Sport onlangs failliet verklaard. Over een mogelijke doorstart van de ketens is nog geen duidelijkheid. 
Eerder werd aangegeven dat er vandaag nieuws te verwachten viel, maar volgens een woordvoerder kan het nog wel enkele dagen duren. "De onderhandelingen zijn nogal complex, maar we zijn hoopvol gestemd. Er is voldoende reden voor optimisme", aldus de woordvoerder. 

Gesprekken met negen partijen

Moederbedrijf USG met in totaal 2500 medewerkers werd op 23 februari failliet verklaard. De curatoren praten met nog negen partijen over een mogelijke doorstart. Dat zijn zowel financiële investeerders als branchegenoten, uit binnen- en buitenland.
Het is de bedoeling om zo veel mogelijk winkels van Perry Sport en Aktiesport tezamen in één deal te verkopen. Perry heeft in Overijssel vestigingen in Zwolle, Hardenberg en Enschede. Aktiesport heeft 29 vestigingen verspreid over de hele provincie. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.