rechtbank

Eis: tbs met dwangverpleging voor Zwollenaar na wurgpoging 3-jarig meisje

Archieffoto
Archieffoto © iStock
Tegen een 45-jarige man uit Zwolle die vorig jaar september een meisje van drie probeerde te wurgen, is tbs met dwangverpleging geëist. De man zegt dat hij opdracht kreeg om dat te doen: zo kon hij de wereld duidelijk maken dat deze verrot is.
De 45-jarige is volgens deskundigen iemand met veel psychische problemen. Zo zou hij niet alleen autistisch en schizofreen zijn, maar ook waanbeelden hebben. Volgens de officier van justitie maakt dat de man tot een gevaar voor de samenleving, mede in combinatie met het feit dat hij zich tot nu toe steeds wist te onttrekken aan behandelingen en geen medicatie gebruikt.

Oneens met deskundigen

De officier van justitie is het niet eens met gedragsdeskundigen, die zeggen dat hij een jaar opgenomen zou moeten worden in een psychiatrische kliniek. Volgens de officier is de kans te groot dat de man over een jaar onbehandeld op straat staat en nieuwe slachtoffers maakt. Op een eerdere zitting gaf de man al aan dat hij nog niet klaar is, volgens zijn opdracht moest hij twee kinderen doden.

Dat het hem op 9 september vorig jaar niet lukte, komt omdat de vader van het slachtoffertje de man bovenop zijn dochter zag zitten. Hij rende naar buiten en wist de Zwollenaar weg te jagen.

Toevallige ontmoeting

Dat gebeurde allemaal voor een woning aan de Pioenstraat in Zwolle, de 45-jarige woonde daar in de buurt. Hij vertelde op een eerdere zitting dat hij het meisje toevallig tegenkwam. "Toen wist ik dat dit het meisje was dat ik moest wurgen", aldus de man.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.