Deventer

NS-personeel in Zwolle en Deventer mishandeld en beledigd

Arrestatie
Arrestatie
De politie heeft gisteren in Zwolle een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij een conductrice had beledigd en een reiziger had geslagen. In Deventer is een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij medewerkers van een veiligheidsteam had geslagen.
Zondagmorgen vroeg een conductrice in een trein op het station in Zwolle een 30-jarige man uit Utrecht naar het vervoersbewijs voor hem en zijn fiets. De man reageerde agressief. Volgens de conductrice werd ze door de man geduwd en uitgescholden.
Een 40-jarige man uit Oldenzaal die de man aansprak op zijn gedrag, werd door de verdachte geslagen. De verdachte is aangehouden en overgedragen aan de politie. Die onderzoekt het incident.

Mishandeling veiligheidsteam

In Deventer spraken twee medewerkers van een veiligheidsteam zondagavond een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man viel op door zijn gedrag en de teamleden wilden zijn vervoersbewijs controleren. Volgens de medewerkers werd de man agressief.
Hij viel één van de medewerkers aan. Toen de andere medewerker wilde ingrijpen, werd die man ook geslagen. Omstanders hebben geholpen de verdachte in bedwang te houden totdat de politie kwam. Tijdens het wachten werden de medewerkers door de verdachte bedreigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.