Bevrijdingsfestival Overijssel

Zwolle: afgelasten Wildness is vervelend, maar we hebben te maken met evenementenbeleid

Wethouder evenementenbeleid De Heer van Zwolle vindt het 'vervelend' dat dancefestival Wildness niet doorgaat. Hij wil graag met de organisatie om tafel om te horen welke overwegingen precies bij het afgelasten een rol hebben gespeeld.
Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat Wildness bij de Wijthmenerplas dit jaar niet doorgaat in verband met de problemen met geluidoverlast. De Heer geeft aan dat hij gebonden is aan het evenementenbeleid dat een maximum stelt aan het geluid van een festival. Daarover heeft de rechter eerder uitspraak gedaan.

'Ik kan ze niet dwingen'

Na het bericht van de afgelasting werd online de petitie 'Wildness moet blijven' gestart, die inmiddels meer dan 3300 keer is ondertekend. Volgens de wethouder is het aan de organisatoren om te bepalen of ze met de geluidsnormen uit de voeten kunnen. "Ik kan ze niet dwingen" zegt De Heer.

Festivals Koningsdag en Bevrijdingsdag

Voorafgaand aan de afgelasting van Wildness keerden ook al de festivals Hardshock en MegaBase Zwolle de rug toe. Bang voor een stad zonder evenementen is de wethouder niet. Hij noemt KingDance (Koningsdag 27 april) Dance4Lberation (Bevrijdingsdag 5 mei) en Bevrijdingsfestival Overijssel (Bevrijdingsdag 5 mei) als festivals die Zwolle op de kaart zetten en houden.

Bekladding huis na afgelasting festival

In de Stentor is te lezen dat afgelopen weekend na het bekend worden van de afgelasting van Wildness het huis van de voorzitter van Plaatselijk Belang Wijthmen is beklad met graffiti. De voorzitter houdt er in het artikel 'ernstig rekening mee' dat de bekladding te maken heeft met de afgelasting. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.